Amateurvoetbal Rules VV Groningen-LTC (2J)

Voetbal Vereniging Groningen, koploper in 2J, bevond zich in een dipje. Van de vorige vijf duels werd er maar eentje gewonnen. Alleen de strakke nummer laatst Aduard 2000 werd verslagen. De andere vier duels leverden drie gelijkspelletjes en -vorig weekend thuis tegen Pelikaan S- een nederlaag op. Het geschonden blazoen moest tegen laagvlieger LTC uit Assen opgepoetst worden. De Langedijk Talmastraat Combinatie had eind oktober thuis echter wel met 4-1 van VVG gewonnen. En VVG miste drie geschorsten. Rechts (en soms links)buiten Jaimie Walstra, centrale verdediger Danny Harms en aanvallende middenvelder Giovanni Salvo (1 duel geschorst voor de vermeende elleboog van vorige week tegen Pelikaan S, “een overtreding waar je normaal vier wedstrijden schorsing voor krijgt”, aldus Salvo, die daaruit opmaakte dat de rode kaart van vorige week onterecht was. En dat was ie ook, luchtduel om de bal, zwaaiende arm, geen opzet) ontbraken wegens een schorsing.
De start van VVG was prima, al na drie minuten verstuurde Jasper Ludema een steekpass waarmee Wesley Walstra vrij voor de keeper verscheen. Walstra behield het overzicht en zag Martin Kamstra er nog beter voorstaan en die tikte de 1-0 binnen na een balletje breed van Wesley Walstra. Vijf minuten later had Tim van der Molen al voor 2-0 kunnen (en moeten) zorgen, maar hij schoot in riante positie wild over.

Het werd er vervolgens niet beter op. Ook niet qua weer want het ging harder en harder regenen. Waardoor het toch al schaarse publiek een droog plekje zocht, enkele diehards daargelaten. Ook VVG back Marlon Akloe zocht een droog plekje, maar dat was omdat hij geblesseerd was geraakt. VVG had nog een strafschop kunnen krijgen na een overtreding op van der Molen, kreeg nog wat halve kansen maar gescoord werd er niet meer in de matige eerste helft. LTC kreeg het gevoel dat er ook deze keer wat te halen viel tegen de koploper, maar kwam kwaliteit te kort om potten te breken.

In de tweede helft bleef het spannend, VVG miste enkele grote kansen waardoor de verlossende 2-0 uitbleef. LTC mocht blijven hopen op een punt, maar bracht ook na rust te weinig om daar aanspraak op te maken. De Assenaren kregen weinig kansen en waar nodig stond Karim Khajjouf paraat. Zo hield VVG weer eens drie punten in de knip en was er na afloop nog meer goed nieuws. Pelikaan S had van NEC Delfzijl verloren en het gat met de Oostwolders is weer zeven punten. De nieuwe nummer twee is de Weide, op 5 punten van VVG. Volgende week is het de absolute topper alsmede vette kraker de Weide-VVG, bij winst zet VVG dus een grote stap richting titel.

Advertenties

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.