Amateurvoetbal Rules VV Helpman-GSAVV Forward (2L)

Een degradatiekraker, dat kon je Helpman-Forward met recht noemen. Helpman staat laatstein 2L, Forward één plek hoger. Verschil is zes punten. Kortom, in deze fase van de competitie telt voor Helpman maar één ding, winnen. Zo niet is het gat met nog vier wedstrijden te gaan negen punten en lijkt Helpman niet meer te gaan ontsnappen aan het (rechtstreekse) degradatiespook. Voor Helpman is het twee voor twaalf, voor Forward tien voor twaalf. Boven Helpman staat Forward in een groep clubs die uit gaan maken wie er nacompetitie moeten spelen. Twee clubs kunnen via die nacompetie nog ontsnappen aan degradatie.

De start voor Helpman was weinig hoopgevend. Forward opende wat makkelijker en kwam na acht minuten al op voorsprong. Rob Veenstra poeierde een voorzet van JW Donkerbroek binnen, 0-1.

In het vervolg van de eerste helft leek Helpman zich wat meer bewust van het belang van een zege. Forward heeft een voetballende ploeg en dat kwam er vanmiddag niet echt uit. Helpman oogde wat feller en kreeg na een kwartier ook een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. Forward keeper van Praagh botste in de zestien tegen een Helpman en arbiter Valkema zag er een penalty in. Korné Dijkhuizen faalde echter, hij zag zijn inzet uit de linkerhoek getikt worden door van Praagh.

Het was verder een echt degradatieduel, rommelig, veel passes die niet aankwamen, acties die vroegtijdig strandden en wat halve kansen. Behalve die ene kans voor Helpman.

Younes gezien tegen NEC? Voor open doel hoog over, dat was wat Helpman ook presteerde bij de grootste kans voor rust. Rust. 0-1.

Na rust nog meer alles of niks voetbal van Helpman. Forward werd terug gedrongen en zag Helpman zeven minuten na rust verdiend langszij komen. Danny Dijkstra schoot van net buiten de zestien op doel en zag zijn schot in de hoek het net aan de goede kant kussen, 1-1.

Helpman rook bloed maar schoot zichzelf een minuut of tien later in de voet. Een Forward aanval via de flank leverde een voorzet op en die werd door een Helpman in eigen doel gewerkt, 1-2 en Helpman kon weer opnieuw beginnen.

Dat deed Helpman, het wedstrijdbeeld bleef ongewijzigd, Helpman op jacht naar verlossende doelpunten en Forward wat eigenlijk vrij simpel uit de problemen blijft. Tot de 80′ minuut. Een voorzet vanaf rechts wordt door Kevin Hofman binnen gekopt, 2-2. Nog tien minuten voor de winnende.

Grote kansen bleven uit en in de absolute slotfase leek het alsof Forward nog wat meer energie over had dan Helpman. En dat betaalde zich uit. In een wedstrijd waarin Helpman met een vroege tegentreffer, een gemiste strafschop, een kans voor open doel gemist en een eigen goal al redelijk volgens de wet van Murphy bezig was ontbrak er nog één ding. Een treffer in de 90′ minuut. En die viel dus ook nog. Wederom een aanval die op de flank begon, de voorzet werd niet goed verwerkt en werd door Jan Willem Donkerbroek bij de tweede paal binnen getikt, 2-3 voor Forward.
Nog een minuut of zes werd er door arbiter Valkema toegevoegd, maar Helpman redde het niet meer. De weg terug naar de derde klasse ligt open, die naar de tweede klasse lijkt na vanmiddag afgesloten. Wat Forward betreft, dat kan nog alle kanten op. De stand onderin:

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.