Pegida demonstreert in Groningen

Fietste ik gister van Groningen Noord naar Zuid om de kraker Helpman-Forward te bezoeken, stond er op elke hoek een politiebus of ME bus. Ik dacht nog dat Helpman-Forward misschien aangemerkt werd als risicoduel (er stond tenslotte nogal wat op het spel), maar hoe verder ik uit het centrum van Groningen kwam hoe minder politie ik zag.

Net maar eens even gekeken wat er loos was, bleek Pegida een demonstratie te hebben gehouden in Groningen. Onder andere omdat:

Pegida-voorman Edwin Wagensveld (48) heeft voor een demonstratie in Groningen gekozen omdat daar de bed, bad en broodvoorziening voor uitgeprocedeerde asielzoekers wordt opengehouden wat de gemeenschap volgens zijn berekeningen minstens 35.000 euro per week kost.
(bron DVHN)

Heeft Edwin Wagensveld ook nagedacht wat het de gemeenschap kost qua politie inzet als hij zo nodig moet komen demonstreren en ons deelgenoot wil maken van zijn rare ideeën? Klauwen vol geld. Dus gauw ophouden met die onzin, kunnen we dat geld weer aan nuttiger dingen besteden. Die 45 man die er wel voor open staan nodigt ie in het vervolg maar bij hem thuis uit.

Of de politie nog wat te doen had behalve de strijdende partijen (rechts 40-45 man, anarchisten ongeveer 300 man) uit elkaar houden? Jawis!

Voorafgaand aan de demonstraties arresteerde de politie op de Vismarkt vier tieners van 15 en 16 jaar uit Groningen en Tolbert wegens bezit van vuurwerk en een boksbeugel en omdat ze geen identiteitskaart bij zich hadden.
Volgens de politie bleek later uit onderzoek dat de aanhoudingen niets met de demonstratie hadden te maken. De gooier van een rookbom aan het A-kerkhof bleef spoorloos.
(bron DVHN)

Muziekje!
O-Bat.
Het inderhaast opgerichte comité Groningen Tolerant houdt zondag om 14 uur, tegelijk met de actie van Pegida, een demonstratie op de Grote Markt. Initiatiefnemer is muzikant Obed Brinkman (43) uit Groningen. Samen met muzikant Marjan Feith, dichter Karel ten Haaf en Joe de Boer (internationale socialisten) besloot hij een alternatief geluid te laten horen. ,,Wij staan voor een tolerante samenleving, zonder islamofobie en angst voor vluchtelingen.’’
En ze staan dus ook los van welke agressieve bejegening van wie dan ook. Kortom, niet de mensen waarvoor de binnenstad zondag blauw wit en oranje zag.

Meezingen? Kan ook.
1
neo fascists
demons in disguise
spreading fear
hatred and lies
all they want
is total regime
discrimination
a demonic scheme
asylum seekers
under attack
bashing muslims
time to fight back
no more haters
that would be the day
fuck geert wilders
and fuck the pvv

2
all your ignorance
and all your madness
spreading fear and lies
is what you’re doing
all your hatefullness
oh you’re so selfish
blaming all that’s wrong
on other people
we love moroccans (fuck the pvv)
we love the polish (fuck the pvv)
we love the moslims (fuck the pvv)
fuck geert wilders
and fuck the pvv

3
modern version
of white supremacy
fucking morons
total lack of empathy
manipulation
mass media
so disrespectful
xenophobia
asylum seekers
under attack
bashing muslims
time to fight back
no more haters
that would be the day
fuck geert wilders
and fuck the pvv

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft, Muziek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.