Amateurvoetbal Rules GSAVV Forward – VV Hoogezand

Een middagje Forward staat over het algemeen garant voor een boel spektakel en doelpunten. Ze staan één na laatst met 59 voor en 71 tegen, meeste tegentreffers, maar qua goals voor scoren er maar twee clubs beter. Forward-Hoogezand spande wat spektakel betreft misschien wel de kroon. Twaalf doelpunten, een idioot scoreverloop, veel gemiste kansen en een wedstrijd waarin Forward zijn beide gezichten liet zien.

Forward heeft de punten nodig om nacompetitie te ontlopen, tegenstander Hoogezand om kans te blijven houden in de strijd om de derde periode. En Forward startte furieus. Na zes minuten stond het al op 2-0 door goals van Jan Willem Donkerbroek die oog in oog met de keeper rustig en beheerst binnen schoot en vanVincent Stibbe die een voorzet vol op de slof nam en prachtig in de bovenhoek raak schoot. Eigenlijk had het na tien minuten al 4-0 kunnen staan maar Donkerbroek raakte in kansrijke positie de paal en vlak daarvoor werd ook al een flinke kans  onbenut gelaten.

Enigszins van de schrik bekomen kwam Hoogezand wat beter in de wedstrijd en na twintig minuten wist het ook de aansluitingstreffer te scoren. Uit een corner kopte Sebastiaan Wollinga raak. Forward stelde echter direct orde op zaken, al had het daarbij wel de hulp van een Hoogezand verdediger nodig, die gleed een voorzet van Martijn Tuinte in eigen doel, 3-1.

Na een half uur leek het duel wel zo’n beetje beslist, Forward kwam op 4-1 door Donkerbroek die een voorzet toucheerde en in de verre hoek deed belanden. Een grote Forward zege leek in de maak.

Maar Hoogezand gaf niet op, gaf er zo nu en dan blijk van dat ze een prima voetballende ploeg hebben en brachten de hoop terug door in de 38′ minuut de marge terug te brengen tot twee. Peter van Son schoot raak, 4-2.

Zes minuten na rust een cruciaal moment. Tuinte en Donkerbroek samen op het Hoogezand doel af, Tuinte speelde breed op Donkerbroek die de 5-2 op de schoen had maar de paal raakte… Een halve minuut later was het aan de overkant wel raak. Orkun Ozcelik haalde uit en trof doel, 4-3 in plaats van 5-2. Die klap kwam Forward niet meer te boven. Het prima voetbal van voor rust was verdwenen en Hoogezand nam de regie over de wedstrijd volledig over.

Het wachten op de gelijkmaker duurde dan ook niet heel lang. Negen minuten na de 4-3 was het Peter van Son die de gelijkmaker scoorde en weer acht minuten later zette Felipe Marcal Pinheiro Hoogezand zelfs op voorsprong. Een ongekend knappe come back, van 4-1 achter naar 4-5 voor!

Maar de koek was nog niet op. In de 80′ minuut maakte Peter van Son opnieuw gebruik van de chaos in de Forward defensie (4-6), in de 88′ minuut schoot Thomas Bruin een afgeslagen corner binnen (5-6), maar vanaf de aftrap besliste Peter van Son met zijn vierde treffer het duel definitief, 5-7!

Krankzinnige wedstrijd waarin het hele seizoen van Forward voorbij kwam. Hoge pieken (9-2 van Raptim winnen) en diepe dalen (0-3 en 1-5 verliezen van respectievelijk Helpman en Amicitia VMC).
Omdat de concurrenten wel wonnen lijkt Forward de nacompetitie niet meer te gaan ontlopen. Elk nadeel hep ze voordeel, nog een paar van die Forward spektakels in de nacompetitie en dan hopelijk met een happy end!

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.