Amateurvoetbal Rules VV Groningen-DZOH (2J)

D Day voor VVG, met een voorsprong van drie punten op nummer twee de Weide kon de titel vanmiddag binnen gesleept worden. Dat moest tegen het DZOH van volksheld (in Groningen dan toch) Martin Drent gebeuren. DZOH staat derde in 2J en had de punten ook nog nodig om in de nacompetitie terecht te komen. De grootse vorm waarmee VVG dit seizoen lange tijd de zeges aaneen reeg was al een tijdje weg, moeizame zeges op laagvliegers als LTC en Groen Geel (1-0) en een boel gelijkspelletjes en zelfs een paar nederlagen zorgden voor het nodige oponthoud op de weg naar het kampioenschap.
Wat is er lekkerder dan op zo’n D Day snel op voorsprong komen? Het lukte VVG, Wesley Walstra schoot al na drie minuten raak, VVG op 1-0. En om de pikstart (zoals dat zo mooi heet) compleet te maken stond het na 10 minuten zelfs al 2-0 toen de DZOH keeper zich lelijk verkeek op een schot van Martin Kamstra, ofwel flink blunderde want hij liet het houdbare schot glippen, 2-0.

Daarna liet DZOH zien waarom ze derde staan, het spel speelde zich meer op de VVG helft af, enkele keren werd DZOH ook behoorlijk gevaarlijk. Twee scrimmages liepen voor VVG echter goed af, verder stond de VVG defensie pal en gaven ze weinig weg. VVG probeerde op de counter gevaar te stichten maar kwam niet tot grote kansen, rust 2-0.

Na rust leek het geloof bij DZOH verdwenen en nam VVG de wedstrijd weer over. Na vijf minuten een publiekswissel voor Marlon Akloe die zijn laatste wedstrijd in VVG 1 speelde, Aksa Kalswe kwam hem vervangen. Dat leverde wat kleine kansjes op waardoor het tot het laatste kwart 2-0 bleef. Maar in de 68′ minuut viel de definitieve beslissing, een mooie crosspass van Wesley Walstra zette topschutter Tim van der Molen vrij voor de keeper en Tim schoof de bal heel rustig binnen, 3-0 en klaar is Kees.

Om de feestvreugde nog iets te verhogen maakte Giovanni Salvo er kort daarna ook nog 4-0 van. Kort voor tijd redde Yannick van Duyn de eer nog voor DZOH, waarmee de eindstand op het bord kwam, 4-1! VVG had de kampioensvorm dus precies op tijd weer terug en werd in stijl kampioen met een mooie 4-1 zege op de nummer 3. VVG heeft de koppositie in december in een rechtstreeks duel met Noordscheschut veroverd met een 4-2 zege en heeft vanaf dat moment eerste gestaan. Ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat 2J met VVG een terechte kampioen heeft.
Foto Andor Heij: VVG viert het kampioenschap.

Na afloop groot feest, de bieromzet zal niet verkeerd zijn vermoed ik. Alle VVG’ers gefeliciteerd en veel succes in de Eerste Klasse komend seizoen. Of succes in VVG 2, waar onder andere sterkhouder en bikkelaar op het middenveld Tim Rozema volgend seizoen gaat spelen.

 Zes jaar terug zag ik mijn eerste wedstrijd van VVG zag, VV Groningen-Wagenborger Boys 10-0 in de vijfde klasse. Volgens mij was dat het begin van deze rubriek, Amateurvoetbal Rules. In zes seizoenen van de vijfde klasse naar de eerste klasse, dat hebb’n ze ja rap doan!

Foto: Abubakari de Vries, Oktober 2011, VVG-Wagenborger Boys 10-0 in 5F.

En een speciale felicitatie aan de VVG Mensen die VVG zonder te betalen in no time van de vijfde klasse naar de eerste klasse gebracht hebben. Van een vijfdeklasser naar een prachtige club die ook in de Eerste Klasse een goed figuur zal slaan, klasse mannen!
HUP VVG!!

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.