Amateurvoetbal Rules Bekert: Gruno-Groninger Boys

Volop bekervoetbal op de amateurvoetbalvelden deze weken, eerst twee zaterdagen voorrondes bij Buitenpost om de Landelijke KNVB beker (4-3 winst op ZSV Zeilberg en 0-2 verlies tegen Genemuiden) en dit weekend in Stad de eerste duels in de groepsfase in de strijd om de districtsbeker. Gister om Jong Groningen-DOVO heen een stukje Groen Geel-Hardegarijp (1-1) gezien en daarna de Coendersborgh derby Amicitia VMC zondag versus Oranje Nassau. Daar was het bij rust 0-1 en liep Oranje Nassau na rust uit naar 0-7 onder andere door drie treffers in de laatste minuten.

Vanmiddag weer een sportpark derby, namelijk die van West End in Vinkhuizen, Gruno tegen Groninger Boys. Vierde klasse tegen derde klasse. Met verder nog derde klasser Actief en vijfde klasser Groen geel zondag in de groep. Er gaat maar één ploeg door, dus verlies kan al gelijk dodelijk zijn.
Vorige week troffen Gruno en Groninger Boys elkaar in de finale van het VVK toernooi, toen won Gruno met 5-3. Dat had vanmiddag ook zomaar de ruststand kunnen zijn ware het niet dat Groninger Boys het vizier aanmerkelijk scherper had gesteld dan Gruno.

Het was van het begin af aan een zeer open wedstrijd met veel kansen over en weer.
Groninger Boys scoorde als eerste, in de 8′ minuut schoot Karim Layeb een voorzet van Gio Slijngaard binnen. Daarna was Gruno een kwartiertje de betere en dat leidde tot vier grote kansen, maar niet tot goals.  Groninger Boys kwam weer wat beter in de wedstrijd en vervolgens was het over en weer kansen creeëren.
Het was
wederom Groninger Boys dat scoorde, opnieuw Karim Layeb, hij strafte geklungel in de Gruno defensie af, 0-2. Ook daarna volhardde Gruno in het missen van dotten van kansen waarna het fenomeen van de Groninger Boys, Freddy de Grooth, hoogstpersoonlijk het goede voorbeeld gaf door kort voor rust de 0-3 binnen te schieten.

Het eerste kwart na rust gaf hetzelfde beeld, veel kansen over en weer en ook nu scoorde Groninger Boys als eerste. Kort na de 0-4 van de ingevallen Wesley Moesker lukte het Gruno na 62 minuten dan eindelijk te scoren en werd het 1-4. Randje buitenspel en omdat de Groninger Boys defensie bleef staan had de Gruno aanvaller alle tijd om raak te schieten.
Daarna was de tank bij Gruno leeg dan wel gingen de kopjes hangen. Groninger Boys maakte er dankbaar gebruik van en liep uit naar 2-8. Wesley Moesker had een fijne invalbeurt, hij maakte er nog drie en ook Freddy de Grooth had nog een keer succes,  ala”Bep Bakhuis” kopte hij bij de tweede paal vallend binnen. Gruno redde kort voor tijd nog een heel klein beetje eer, al kregen ze er een minuut later alsnog eentje tegen, 2-8.

Volgende week speelt Groninger Boys thuis tegen Groen Geel, de week daarop weer thuis tegen Actief. Gruno gaat volgende week op bezoek bij Actief. Dat won zijn eerste wedstrijd met 0-4 bij Groen Geel.
klik op de foto’s om ze groter te zien.

Advertenties

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.