Amateurvoetbal Rules bekert: SC Stadspark – GRC Groningen

Sinds vorige week is Amateurvoetbal Rules ook op de radio te beluisteren. Dat wil zeggen dat ik sinds vorige week (toen ik mijn debuut maakte bij Groninger Boys-Groen Geel 8-2)verslaggever ben bij OOG Radio.  Voor de liefhebber ook online te horen en ook op 106.6 FM.
OOG SPORT is er elke zondag van 14.00 tot 17.00.

Vanmiddag mijn tweede radiopotje, de stadsderby SC Stadspark tegen GRC in de groepsfase van de beker met als inzet een plek in de volgende ronde van de Noordelijke districtsbeker.

SC Stadspark liet vanmiddag zien klaar te zijn voor de competitie, na eerder al uit met 3-2 bij eerste klasser PKC’83 gewonnen te hebben volgde nu een klinkende 3-0 zege op GRC, net als PKC’83 een eerste klasser.

GRC moest vanmiddag met twee treffers verschil winnen om door te bekeren, maar dat heeft er nooit in gezeten. Op de zege van Stadspark viel niks af te dingen, ze waren vanmiddag heer en meester.

Dat leidde al na 8 minuten tot 1-0, een voorzet van Romario Tjong A Sie werd bij de tweede paal door de van Velocitas overgekomen Luciano Felida binnen geschoten. Stadspark kwam voor rust niet of nauwelijks in de problemen en kreeg nog  4 a 5 goeie mogelijkheden om de score uit te breiden. Kort voor rust lukte dat ook, Michel Boonstra schoot in de korte hoek, GRC keeper Gerald van Nieff blunderde en liet de op het oog houdbare bal glippen, 2-0 op slag van rust.

Met de bij GRC terug gekeerde Davy Wilkens na rust in de ploeg voor Jasper Kingma ging GRC op jacht naar eerherstel. Vergeefs want ook na rust deelde Stadspark de lakens uit. De treffer viel dan ook aan de andere kant. Negen minuten na rust was het Romario Tjong A Sie die raak schoot, 3-0.

Pas in het laatste kwart kwam GRC tot enkele kansjes, maar ook in die fase waren er kansen voor Stadspark. Gescoord werd er niet meer waardoor Stadspark dik verdiend met 3-0 won van GRC, met 7 uit 3 door gaat naar de KO fase van de districtsbeker en liet zien klaar te zijn om de ambitie waar te maken; mee doen om promotie naar de eerste klasse.

Voor GRC ziet het er minder goed uit. GRC heeft een talentvolle maar ook jonge ploeg waarin vooral achterin nog gezocht wordt naar de juiste samenstelling na het vertrek van centrale verdediger Pim Hemink. Verwachting bij GRC is dan ook dat klassenbehoud wel eens lastiger kan gaan worden dan vorig seizoen. Ook toen streed GRC een tijd tegen degradatie maar eindigde het dankzij een uitstekende eindsprint in een Eerste Klasse waar de verschillen op de ranglijst klein waren zelfs nog als vierde.
De voorbereiding van GRC verliep niet naar wens, mede omdat veel spelers nog maar net terug zijn vakantie en nog weinig ritme en conditie hebben.

Stadspark opent het seizoen volgende week met een thuiswedstrijd tegen Peize, GRC begint uit bij promovendus Rolder Boys.

Advertenties

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft, Amateurvoetbal Rules, Voetbal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.