Amateurvoetbal Rules Groninger Boys – VC Trynwalden

Met Groninger Boys en VC Trynwalden stonden vanmiddag twee clubs met 6 uit 2 tegenover elkaar. Groninger Boys heeft titelaspiraties, maar die kunnen na vanmiddag even in de koelkast. Trynwalden was een paar maten te groot en won dik.

Daar zag het in eerste instantie niet naar uit, de wedstrijd was één minuut en tien tellen bezig toen Freddy de Grooth randje buitenspel door mocht en de Trynwalden keeper met een mooie boogbal passeerde, 1-0 voor Groninger Boys.

Maar al vlot daarna nan VC Trynwalden de regie over. Dat leidde in eerste instantie nog niet tot 100% kansen, maar wel tot een veldoverwicht, het spel speelde zich meer op Groninger Boys af en de gastheren kwam niet tot meer kansen.

Na twintig minuten sneed Groninger Boys zichzelf ook nog eens in de vingers. Fouad Faraouni had eerder al geluk dat ie met geel weg kwam toen hij een doorgebroken speler onderuit haalde, in de 20ste minuut had ie geen geluk meer. Hij tikte net over de middenlijn een Trynwaldster aan, een vrij onnodige overtreding met nog minimaal 5 Groninger Boys achter zich, en kreeg zijn tweede gele kaart.

Zeven minuten later kreeg Groninger Boys de rekening al gepresenteerd. In de 26′ minuut maakte Ruurd Algra de verdiende gelijkmaker.

Net als in de eerste helft was het ook na rust al heel snel raak. Egbert Hulzinga kwam vrij voor de keeper en schoot raak, 1-2. Groninger Boys leek zich te herpakken, kreeg een paar kansen maar wist niet te scoren. Alhoewel, de 1-3 werd gescoord door een Groninger Boy, Glen Datema achtervolgd door een Trynwaldster, wilde voor opruiming zorgen en de bal corner schieten. Hij schoot de bal echter met een fraaie boog over zijn eigen keeper, 1-3 in de 65′ minuut.

Trynwalden liet dit seizoen al eerder zien over veel scorend vermogen te beschikken getuige de 9-1 en 6-0 zeges in de eerste wedstrijden en in de laatste 10 minuten liepen de Friezen uit naar 6-1. Waarbij vooral de 1-5 van Ronald Schweigman het vermelden waard is. Hij zag in de 86′ minuut de keeper wat te ver voor zijn goal staan en schoot van net over de middenlijn de bal over de keeper heen in het doel. Vier minuten daarvoor had Almar de Vries al voor 1-4 gezorgd en in de 89′ minuut werd het via Danny van Dijk ook nog 1-6.
In blessuretijd caramboleerde een inzet via de keeper en de paal binnen en werd het nog 2-6.

Voorlopig is Trynwalden kampioenskandidaat nummer 1 in 3A, 9 uit 3 en een doelsaldo van 21 voor en 3 tegen! Groninger Boys weet na vanmiddag ook waar het aan toe is en zal zich toch eens achter de oren moeten krabben waar het gaat om rode kaarten. Drie rode kaarten in zes officiële wedstrijden (waarvan twee in het eerste half uur) is uiteraard veel te veel.

Volgende week gaat Groninger Boys (nog steeds derde) op bezoek bij nummer vier Nieuw Roden. Koploper Trynwalden krijgt nummer twee Friesland op bezoek.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.