Amateurvoetbal Rules VV Groningen-Zeerobben

Zeven wedstrijden gespeeld en nog niet gewonnen, dat is even wennen voor VVG wat de afgelopen jaren in rap tempo van de vijfde naar de eerste klasse promoveerde.
Vanmiddag nieuwe ronde nieuwe kansen. Opponent was een andere promovendus, Zeerobben, de kampioen van 2I, daarmee was het vanmiddag dus een duel tussen de kampioenen van 2J en 2I. Zeerobben staat vierde met 12 uit 7, VVG laatste met 2 uit 7.
Vorige week smaakte VVG voor de beker eindelijk weer eens het zoet der overwinning, toen werd op eigen veld met 6-0 van vierde klasser Poolster gewonnen.
VVG-Poolster 6-0

Het verschil op de ranglijst was in het eerste deel van de wedstrijd ook duidelijk te zien. Zeerobben kwam al na twee minuten op 0-1 toen een vrije trap bij de tweede paal terug werd gelegd waarop Higor Da Silva alleen nog het laatste zetje hoefde te geven, 0-1.
In de openingsfase was Zeerobben heer en meester en binnen het kwartier stond de lat twee maal succes voor Zeerobben in de weg waardoor de 0-2 uitbleef. Een pegel op de onderkant lat en een schot wat via de bovenkant lat over ging, twee keer mazzel voor VVG. 

VVG kwam wel iets beter in de wedstrijd maar toch kwam de gelijkmaker enigszins uit de lucht vallen. Jaimie Walstra zette voor, Martin Kamstra speelde de bal door naar Tim van der Molen en die schoot zijn tweede treffer van dit seizoen binnen, 1-1 in de 18′ minuut.
Een minuut later zwijnde VVG weer eens, een vrije trap voor Zeerobben eindigde op de lat en de rebound werd ook niet benut. Voor rust bleef Zeerobben de betere ploeg, ze kregen nog een aantal prima kansen en mogelijkheden op de 1-2 maar gescoord werd er niet meer voor rust.
Na rust mocht VVG weer richting kantine spelen en schijnbaar doet dat ze goed, want zoals wel vaker speelde VVG een betere tweede dan eerste helft. Zeerobben slaagde er een stuk minder vaak in voor gevaar te zorgen. VVG was na rust de betere ploeg en ging op jacht naar de eerste zege. Voor rust zat het een paar keer flink mee, na rust ontbeerde VVG het geluk wat nodig was voor een zege, die op basis van de hele wedstrijd overigens ook niet verdiend was geweest. De beste kans was voor Jaimie Walstra, hij was de keeper al voorbij, maar een Zeerobben verdediger wist de 2-1 met een prima sliding te voorkomen.
Daarnaast een hoop fases waarin de bal net niet goed viel, waardoor kansen net uitbleven.

Na wat mogelijkheden over en weer kregen beide clubs in blessuretijd nog een hele dikke kans. Jaimie Walstra kwam vrij voor de keeper, probeerde hem over de keeper heen te stiften, maar de keeper redde bekwaam. Een minuut later een gigantische kans voor Zeerobben, maar in vrije positie werd een voorzet voor open goal over het VVG doel geschoten. Zo bleef het dus bij 1-1 en op basis van de eerste helft mocht VVG daar blij mee zijn. Op basis van de tweede helft zal er echter toch het gevoel zijn dat er meer in had gezeten.

In de rust weer eens ouderwets een stukje vijfde klasse voetbal gezien, VVK-GEO was later begonnen en dus kon ik daar van beide helften het laatste kwartier mee pikken. Voor rust zag ik VVK twee keer scoren (en op 3-1 komen), na rust werd er niet meer gescoord. Het lagere niveau waar Amateurvoetbal Rules ooit begon, Potetos en VVG in de vijfde klasse, Mamio in de vierde klasse en soms eens een uitstapje naar de tweede klasse met Knickerbockers of op zondag Groninger Boys. Maar net als VVG is ook Amateurvoetbal Rules gepromoveerd. Vaker GRC dan Gruno, vaker Oranje Nassau of VVG dan Mamio (om over Potetos maar te zwijgen). Maar toch blijft het leuk, zo’n potje uit de lagere klassen.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.