Amateurvoetbal Rules Helpman-Groninger Boys

Een stadsderby en topper in één, dat was het duel Helpman-Groninger Boys zondagmiddag. Groninger Boys is koploper met 21 uit 8, Helpman staat vierde met 15 uit 7. Vandaag dus de kans voor het nog ongeslagen Helpman om in verliespunten gelijk te komen met de koploper.

Helpman kende een geweldige start, al in de tweede minuut schoot Nik Lemmink van dichtbij raak, 1-0! En een minuut later maakte Danny Dijkstra er met een fantastische treffer 2-0 van. Hij zag Groninger Boys keeper Spoor wat te ver voor zijn goal staan en probeerde het vanaf de zijkant van het veld op een meter of 30 van het Groninger Boys doel met een boogbal. De topschutter van Helpman (12 goals in 7 duels) trof fraai doel, de bal plofte in de bovenhoek en voor Groninger Boys het wist keek het al tegen een 2-0 achterstand aan.

Vier minuten na de 2-0 bracht Freddy de Grooth uit een vrije trap de spanning echter alweer terug., 2-1. En het had niet veel gescheeld of het was na twaalf minuten alweer gelijk geweest. Na een slippertje in de Helpman defensie kreeg de Grooth de bal voor het inschieten, maar hij deed dat te zacht waardoor Helpman keeper Uffels redding kon brengen.

Maar de beste en de meeste kansen waren in het eerste kwart voor Helpman. Zo probeerde Mamaye Fané het hoogstandje van Danny Dijkstra na te doen, ook Fané zag Spoor te ver voor zijn doel staan, maar zijn poging uit ongeveer dezelfde positie belandde op de lat. Kort daarvoor kreeg Dijkstra nog een goeie kopkans maar die poging ging naast.

Het bleek uitstel van executie. Na 20 minuten kreeg Helpman een vrije trap net buiten de zestien, recht voor het doel. Aanvoerder Paul van Brussel ging er achter staan en trapte hem fraai in de bovenhoek, 3-1.

Daarna was het even rustig qua kansen, maar in het laatste kwartier voor rust ging het weer los. Kevin Hofman schoot een vrije trap net naast, Danny Dijkstra schoot uit een lastige hoek hard tegen de paal en Fané kreeg in de rebound een goeie kans, maar schoot over. Drie kansen in een tijdsbestek van twee minuten, rond het half uur.

In het laatste kwartier was Groninger Boys de bovenliggende partij en naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer.  De beste kans was voor Freddy de Grooth uit een verre ingooi van Glen Datema, maar ook deze kans werd niet benut. Daarvoor mocht Jordi Slijfer twee keer aanleggen, maar stuitte op keeper Uffels en in de rebound werd Slijfers schot geblokt. Kort voor rust leek Groninger Boys dan toch op 3-2 te komen. Wesley Moesker kopte bij de tweede paal binnen, de scheids wees naar het midden, maar besloot na overleg met de vlaggende grensrechter het doelpunt toch af te keuren. Volgens velen absoluut onterecht overigens. Ruststand dus 3-1.

Na rust was er wat minder spektakel, de wedstrijd was wat rommeliger en de kansen schaarser. Ruben Bermudez was namens Groninger Boys dichtbij 3-2 maar zijn kopbal ging via de lat over. Na wat mogelijkheden en kansen over en weer gooide Danny Dijkstra met zijn tweede treffer de wedstrijd in 72′ minuut definitief in het slot, 4-1.
Het duel der topscorers eindigde onbeslist want ook Freddy de Grooth schoot nog een keer raak, in de 77’minuut maakte hij van dichtbij de 4-2. Het was de Grooths zeventiende treffer in 9 duels, Danny Dijkstra staat na 8 duels op 14 treffers.

Omdat ook nummer twee Lewenborg punten liet liggen (0-0 thuis tegen Nieuw Roden) schoof het in de top van 3A nog wat dichter op elkaar. Groninger Boys is nog steeds koploper met 21 uit 9, gevolgd door Lewenborg en Franeker (won op it Amelan met 3-8 van Geel Wit) met 19 uit 9 en dan komt Helpman met 18 uit 8.
Volgende week weer een topper, dan is het Groninger Boys – Lewenborg. Ook Lewenborg is nog ongeslagen, het won vijf keer en speelde vier keer gelijk. Helpman (uit naar nummer 11 Friesland) en Franeker (uit naar Warga, laatste met 1 uit 9) hebben dan op het oog wat makkelijker tegenstanders.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.