Amateurvoetbal Rules Lycurgus-Amicitia VMC (4E)

Back to basic vanmiddag, terug naar de lagere klassen waar Amateurvoetbal Rules ooit begon, terug naar de Hotseknotsebegiona divisies!
98% afgelast in stad, dus geen FC Groningen-17 – Ajax -17 (eerste keus) en daarna nog een dikke helft Groen Geel-Meppel, ook geen topper in 3c want zowel TKB-Loppersum als Mamio-Noordwolde was afgelast, ON – Drachtster Boys (optie 4) ging ook niet door, zoals gezegd, vrijwel alles was afgelast. Waarom? Om dat laagje poedersuiker wat er vanmorgen lag en vanmiddag al weg was? Ik heb wel eens grotere ijsberen van me af moeten slaan bij winterse potjes.
Vorige week de zaterdagpartij ook al gemist wegens goede reden (er was er één jarig hoera hoera!), dus om afkickverschijnselen te voorkomen net zo lang gezocht tot ik een paar clubs vond die niet tot afgelasting hadden besloten.Het was wat frisjes (maar dat is het in 75% van de gevallen) maar verder geen enkele belemmering om een potje te voetballen. Anyway, ik kon kiezen tussen DIO Groningen-Scheemda (vijfde klasse) en Lycurgus-Amicitia (4E). Voorwaar twee pracht affiches, ik koos voor het laatste affiche.
Lycurgus elfde en knokkend tegen degradatie naar de kelderklasse, Amicitia vijfde en nog in de race voor promotie.
Leuk voor Lycurgus en Amicitia dat 98% van de wedstrijden afgelast was, want nu stonden alle liefhebbers ofwel bij DIO ofwel bij Lycurgus! Schijnbaar stonden er bij DIO een paar duizend liefhebbers, want bij Lycurgus stonden er maar een man of 30.
Lycurgus was een half uur beter, kwam in de 29′ minuut op 1-0 maar moest daarna het initiatief meer aan de gasten laten. En die scoorden 10 minuten na de 1-0 de gelijkmaker. Hoop kansen (waarvan enkele hele grote)  in een leuke eerste helft, soms wat irritatie over en weer, maar dat hoort bij een derby.
Na rust was het wat minder qua kansen. Tot het laatste kwart van de wedstrijd aanbrak. Eerst kwam Lycurgus met een verdekt schot uit de tweede lijn op 2-1, twee minuten later was het weer gelijk, een rebound na een gekeerde vrije trap. Beide clubs gingen nog eens vol voor de winst, maar ondanks enkele kansen over en weer bleef het bij 2-2.
Leuk voetbalmiddagje, bijzonder frisse neus en prima vermaak. Beter dan thuisblijven en van pure ellende maar huishoudelijke klusjes doen. 🙂

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.