Amateurvoetbal Rules GRC – Rolder Boys

Het is dringen in 1F. Nummer 6 GAVC heeft 4 punten meer dan nummer 12 LAC Frisia, dus zijn er nog heel wat clubs die voor nacompetitie tegen degradatie moeten vrezen. Zo ook GRC en Rolder Boys, beide 13 uit 12 en één punt boven LAC Frisia cq de rode streep. Voor beide clubs ook een uitgelezen kans om een gat van 7 punten te slaan met de enige rechtstreekse degradant (op dit moment FC Assen) die uit naar titelkandidaat Alcides moest (en daar ook verloor, 5-2).
GRC begon goed aan de wedstrijd, zette Rolder Boys 5 minuten vast op eigen helft maar daarna was het over met GRC’s goede start. Rolder Boys nam het initiatief over en creëerde ook een aantal kansen. De grootste was in de 16’minuut voor Lars Uineken maar die schoot vrij voor de keeper de bal op de voeten van Gerald van Nieff, de GRC keeper. Eerder had Janko Dekker een vrije trap net naast geschoten en uit een voorzet van Jasper Kroon ook net naast het GRC doel gemikt. Een schot van Jeroen in’t Veld werd door van Nieff gepakt en Jasper Kroon kon de bal, die hij uit een corner voor zijn voeten kreeg, niet met genoeg kracht op doel schieten waardoor van Nieff andermaal redding bracht.
GRC stelde daar lange tijd niks tegenover. Leed erg veel balverlies en moest zich daardoor beperken tot tegenhouden. Er lukte vrijwel niks bij GRC, maar toch had het 10 minuten voor rust zomaar 1-0 kunnen staan. Erwin Alt had vrije doortocht maar werd te veel naar de zijkant gedrongen waarna zijn voorzet op Davy Wilkens onderschept kon worden door een mee terug gelopen Rolder Boy.

GRC leek met de handjes dichtgeknepen de kleedkamer met een 0-0 stand op te kunnen zoeken, maar in de 44’minuut viel het doelpunt wat al zo lang in de lucht hing toch nog.
Een hoekschop werd terug gelegd op Himen Mohammed die van halverwege de helft van GRC de bal de zestien in slingerde en daar stond de lange verdediger Jasper Kroon klaar om raak te koppen, 0-1, dik verdiend.
Toch waren het de Rolder Boys die met de pé in aan de thee gingen. Want amper een minuut later stond het zowaar weer gelijk. Voorzet van Kooistra, halve omhaal/volley van Wilkens en BOEM! 1-1. Prachtige goal en een mooie opsteker voor GRC.

Na rust was de wedstrijd meer in evenwicht, GRC was wat minder slecht dan voor rust en Rolder Boys kon (mede daardoor?) de vorm van voor rust niet meer vinden. Grote kansen bleven uit, beide clubs kregen wat mogelijkheden, zo schoot Bellghroub na een overstapje van Wilkens goed in, maar zijn schot werd corner getikt en aan de andere kant kopte Lars Uineken uit een lastige positie de bal tegen de paal.
In de 72′ minuut dan toch de voorsprong voor GRC, voorzet Alt, Mo Bellghroub schiet van dichtbij onberispelijk raak, 2-1. GRC kwam niet echt in de problemen, maar in de 84′ minuut viel de 2-2 toch. GRC ging in de defensie het duel te slap in, waardoor de Rolder Boys aanval niet afgeslagen maar voortgezet kon worden, uiteindelijk was het Lars Uineken die bij de tweede paal raak kopte.

In blessuretijd had GRC dan toch nog bijna de winst gepakt, Robert Smit gooide de bal uit een vrije trap hoog voor de pot en van Linschoten kopte de bal via de lat over. Daarmee bleef het dus bij een punt en meer had GRC eigenlijk ook niet verdiend.

Dat was de derde competitiewedstrijd die ik zag in 2018 en ook de derde die in 2-2 eindigde. Nog een leuk statistisch feitje, bij GRC vallen de doelpunten vrijwel altijd op het moment dat ik live in de uitzending zit voor OOG Sport, zondag ook weer 3 van de 4.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.