Ty Segall, de Beatle in de Garage

Onder het kopje ‘Er zit een Beatle in de garage’ stond in een recensie van De Standaard een vergelijking te lezen met de witte van de Beatles, omdat Freedom’s Goblin al even gevarieerd is.

Net als je denkt “Alweer een Ty Segall plaat?” luister je hem een paar keer en word je weggeblazen! Wat een te gekke plaat! Ty Segall gaat met zijn band alle kanten op, van een knallende 70’s beukrocker (She), tot een Hot Chocolate cover, tot een lekkere ragger (When Mommy Kills You), dan weer even gas terug (My Lady’s on Fire), dan weer vroege Sonic Youth driven punkrock (Meaning) en zo gaat het op en neer en komt veel aan bod op dit 75 minuten durende spektakel. Wat mij betreft één van de beste Ty Segall platen!
(Oh ja, Alta, die wil ik ook nog even noemen, ook één van de vele briljanten op deze plaat!).

Met toeters en een elektrische piano er bij kan er natuurlijk ook sowieso al weinig mis gaan (zeker als ie uitgebracht op de verjaardag van mijn dochter). En dan ook nog (deels) geproduceerd door Steve Albini.
75 minuten geweldig? Mwoah, er zit wel eens iets tussen wat mij minder boeit (of nog niet te pakken heeft, maar wat is niet is kan nog komen (Despoiler of cadaver en nog eentje, kan zo snel even de titel niet te pakken krijgen), maar voor het grootste gedeelte gewoon een te gekke plaat.

En omdat het bijna dierendag is (in de geest van Ziggy is het elke dag dierendag, Ziggy, de kat overleed op de dag dat Ty Segall in Amsterdam (goed kijken, zie je mij ook nog!) speelde, u kent hem vast nog wel, cool cat van 1998 t/m 2014 en veeeeeeeel te vroeg heen gegaan, wat een dier! Wat een vriend!) ook nog een liedje over de hond van Ty. Bij Conan the Destroyer. En omdat het de opener van de plaat is die gelijk de trend set met blazers en piano.

Nou Ty, er staat nog steeds een concert in Vera open wat je nog in moet halen. Dus uhm, what let you?

 

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Muziek. Bookmark de permalink .

6 reacties op Ty Segall, de Beatle in de Garage

 1. Peer zegt:

  zo maar een leuk ploatie

 2. Peer zegt:

  een moppie rnr

  amylandthesniffers.bandcamp.com

 3. Peer zegt:

  kan zo maar ergens in sept te Vera hunnie ding doen…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.