Amateurvoetbal Rules SC Stadspark-LSC 1890 (2K)

Vanmiddag in mijn hoedanigheid als mannetje van de (OOG) radio (maar vooral als liefhebber) naar de kraker Stadspark-LSC 1890 geweest. De koploper van 2K vs de koploper in de tweede periode. In die tweede periode staat LSC met 15 uit 7 eerste, Stadspark staat daarin tweede met 14 uit 6. In de competitie is Stadspark koploper, maar heeft GOMOS de minste verliespunten (2 minder dan Stadspark, maar nog wel 3 inhaalduels en Stadspark uit voor de boeg). Tussen Stadspark en Gomos staat GVAV Rapiditas nog, 2 punten minder en een wedstrijd meer dan Stadspark. GVAV Rapiditas verloor vanmiddag echter (met 2-4 van Oerterp), dus had Stadspark de kans om GVAV Rapiditas op grotere achterstand te zetten.

LSC 1890 had in zijn vorige twee duels in Groningen liefst 18 keer gescoord. Uit bij Forward werd het 1-9 en bij Amicitia 3-9. Beide duels vonden plaats in 2018, net als de 8-1 zege op Oerterp. Stadspark was dus gewaarschuwd, de Snekers zijn in vorm.  Bovendien had Stadspark de bekerwedstrijd tegen eerste klasser FVC van donderdag nog in de benen. Toen werd wat ongelukkig en onverdiend met 1-2 verloren.Stadspark-FVC 1-2

Zondagmiddag was Stadspark heer en meester. In het eerste half uur leidde dat nog niet tot veel kansen, wel tot een (onterecht?) afgekeurde treffer. In de 13′ minuut etaleerde Michel Boonstra zijn geweldige traptechniek toen hij LSC keeper van Sermondt te ver voor zijn doel zag staan en van net over de middenlijn een poging waagde. Die poging belandde op de lat waarna Romario Tjong-A-Sie de 1-0 binnen frommelde. Volgens de LSC grensrechter was het buitenspel, volgens vele anderen absoluut niet. De scheids keurde de goal echter af.

Zo rond het half uur kreeg Stadspark de eerste grote kansen op 1-0. Eerst kon Kleve de bal niet genoeg kracht meegeven en ontbrak het hem bovendien aan zuiverheid, korte tijd later redde keeper van Sermondt uitstekend op een kopbal van Kleve. In de 33′ minuut poeierde Michel Boonstra nog een vrije trap van 35 meter afstand op de paal.
Boonstra stond met zijn passes en vrije trappen aan de basis van vrijwel al het Stadspark gevaar.

Kort voor rust mocht Michel Boonstra wederom aanleggen voor een vrije trap, nu op zo’n 20 meter van het doel. Hij liet een hard schot los wat van Sermondt kon keren, maar waarbij hij wel een rebound toe moest staan, die werd door David Goguadze binnen geschoten, 1-0 en dat was dikverdiend.

Pas na een uur kreeg LSC 1890 zijn eerste kans, Floris Bok schoot in, maar Wilpshaar redde. Een LSC 1890 offensief werd vlot de kop ingedrukt, want een minuut later viel de 2-0. Een knappe goal van Youri Kleve, de Stadspark spits schoot van buiten de zestien geplaatst raak in de korte hoek. Drie minuten later was Michel Boonstra dicht bij de 3-0, maar van Sermondt tikte zijn inzet uit de bovenhoek. Het bleek uitstel van executie, want een minuut later stond het alsnog 3-0. Voorzet van Boye Boonstra, volley Michel Boonstra, 3-0 in de 64′ minuut. Wedstrijd gespeeld.

Daarna gebeurde er een kwartier lang niet heel veel, in de laatste tien minuten zette Stadspark nog even aan, kreeg het enkele kansen en liep het uit naar 5-0. In de 83′ minuut kopte David Goguadze uit een corner van Romario Tjong-A-Sie de 4-0 binnen en in de 87′ minuut maakte invaller Kay Boonstra er ook nog 5-0 van toen hij op aangeven van Youri Kleve alle tijd en ruimte kreeg om de hoek uit te zoeken en raak te schieten.

Zo boekt Stadspark weer eens een ruime zege, was vriend en vijand het er over eens dat Stadspark de beste ploeg in 2K is, maar dat het met GOMOS nog een lastige luis in de kampioenspels heeft. GOMOS won vanmiddag ook, daardoor ziet de top 3 er nu als volgt uit:

  1. Stadspark 15-38
  2. GVAV Rapiditas 16-33
  3. GOMOS 12-31

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.