Amateurvoetbal Rules SC Stadspark-Mamio (3C) + Groen Geel-NEC D. (2J)

Vandaag de eerste klasse (wel weer genoeg ON gezien de laatste weken, ook niet heel veel gemist zo te zien, voor de verandering een keer een degelijke 2-0 zege voor ON ipv een wedstrijd met veel doelpunten) gelaten voor wat ie was en Mamio on tour gedaan, SC Stadspark uit.

De titelaspiraties van Mamio (derde) liggen na de nederlaag van vorige week, thuis tegen Appingedam, in de koelkast (gat met koploper HFC’15 is 8 punten), maar wellicht valt er nog nacompetitie te halen. Voor Stadspark is het strijden tegen de degradatie nacompetitie. Boerakker (1 uit 13) zal wel rechtstreeks degraderen, Stadspark heeft punten nodig om 1 plek te stijgen en veilig te staan.
klik om te vergroten en te zien hoe druk het was…

Het werd een typische Mamio wedstrijd met veel misbaar, geschutter over en weer en veel kansen. En 5 goals. De eerste was voor Stadspark, Sjors van der Meeren profiteerde na een kwartiertje van geschutter en misverstand in de Mamio defensie, 1-0. Daarna was Mamio beter en de gelijkmaker verdiend, Nicky Smid maakte er na 39 minuten van dichtbij 1-1 van.

Na rust was het binnen het kwartier drie keer raak. Arvin Knol maakte er met een mooi geplaatst schot in de 54′ minuut 2-1, twee minuten later schoot Jarvis Bernardus Mamio uit een (makkelijk gegeven) vrije trap weer naast Stadspark. En een minuut of vijf later maakte Nicky Smid er met zijn tweede van de wedstrijd 2-3 van toen hij oog in oog met de keeper koel raak schoot.


Miguel “Rat” Edison was goedgemutst, maar scoorde toch weer zijn wekelijkse(?) kaart. Hij werd woedend toen de scheids een ingooi aan Stadspark gaf in plaats van aan Mamio.
Waarna zijn temperament Edison weer eens parten speelde. Mamio dingetje, goed voetbal combineren met mopperen tegen scheids en medespelers. Al zijn er meer stadsclubs die daar last van hebben.Stadspark zette nog aan voor een slotoffensief, miste een enorme kans, voor open goal werd de bal naast geschoten, en kreeg nog wat mogelijkheden maar scoorde niet. In blessuretijd kreeg Mamio nog twee grote kansen in de counter, maar twee keer leverde een 1 op 1 met de keeper geen treffer op. Mamio won dus met 2-3.

Daarna nog een half uur Groen Geel-NEC Delfzijl gezien, stond 1-2 toen ik arriveerde.
Kort daarna zette Jari Slort NEC op 1-3, invaller & Dokkumer Jelle Teitsma maakte er in de 84′ minuut nog 2-3 van, maar in de slotminuut kwam NEC uit een strafschop op 2-4, Elsin Yilmaz benutte hem.
Leek mij op basis van wat ik gezien heb wel een verdiende zege.
En ook gelijk  gezien waarom Groen Geel ook in de tweede klasse degradatiekandidaat is. Mijn god, wat een geschutter achterin. Drie keer oliedom balverlies bij de laatste man met iedereen voor de bal, drie keer een NEC’er vrij voor de keeper.
Oogst: de 1-3, een misser en tenslotte de strafschop waaruit in de slotminuut de 2-4 viel.

Winderig en fris middagje, 8 doelpunten en genoeg spektakel gezien, Amateurvoetbal bleek weer eens te rulen.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.