Amateurvoetbal Rules VV Groningen – VEV’67 (1E)

VVG was na de eerste seizoenshelft al zo’n beetje dood en begraven. Maar na twee zeges gloorde er toch weer hoop aan de horizon. Dan moest er vanmiddag wel van VEV’67 gewonnen worden, die staan voorlaatst, verschil was 6 punten en VEV’67 heeft een wedstrijd minder gespeeld. Overigens was ook Be Quick Dokkum weer in zicht gekomen, dat gat kon verkleind worden tot zes punten met een wedstrijd minder dan de Dokkumers.VVG mocht de keeper van VEV’67 bedanken toen hij na 2 minuten met een belabberde spelhervatting aan de basis stond van de eerste grote kans, Wesley Walstra benutte die kans en zette VVG al in de derde minuut op 1-0.

In het eerste kwart van de wedstrijd zakte VVG een beetje weg, oogde wat slordig en leed te veel balverlies maar VEV’67 deed weinig tot niks met het geboden balbezit. Sterker nog, kort voor het half uur zette Tim van der Molen VVG zelfs op 2-0 nadat hij de bal bij de tweede paal in bezit kreeg, rustig bleef en in de verre hoek raak schoot. Het bleek de knock out voor VEV’67 want daarna kwamen de Leeksters er niet meer aan te pas. Nadat de warrig leidende scheidsrechter, die dat deed wat een goeie scheids niet moet doen, namelijk opvallen, een strafschop voor VVG wegwuifde en kort nadat Wesley Walstra uit kansrijke positie geheel vrij voor open goal de kruising had geraakt werd het kort voor rust toch 3-0. Wederom een overtreding binnen de zestien, nu ging ie wel op de stip, Tim van der Molen schoot raak, 3-0 in de 43′ minuut.

De tweede helft was nog geen minuut oud of het leek al 4-0 te worden, ware het niet dat Virgil Muller een dot van een kans over schoot. Het bleek uitstel van executie want VEV’67 werd na rust volledig ondersteboven gespeeld en mocht blij zijn dat ze niet met dubbele cijfers naar huis gingen. In de 54’minuut schoot van der Molen zijn derde binnen (4-0) daarna raakten Philipsen en Ludema (uit een vrije trap die tegen de onderkant lat ging en over de lijn leek) de lat nog en was de scheidsrechter de enige die een 100% strafschopgeval niet goed zag.

Gescoord werd er echter ook nog volop, in het laatste kwartier maakte Tim van der Molen er nog twee (hij scoorde er dus vijf in totaal) en tussendoor scoorde ook invaller Jeremy Latupeirissa nog. Mooi voor Latupeirissa, die er erg lang uit heeft gelegen na een zware beenbreuk. Tim van der Molen was zelfs nog dicht bij zijn zesde, maar wist kort voor tijd in een één tegen één de keeper niet te verschalken, waardoor het bij 7-0 bleef.

VVG speelt in grote lijnen met dezelfde elf van voor de winterstop, alleen Wesley Walstra is weer terug na een langdurige blessure. Walstra is aanvoerder en één van de beste spelers bij VVG, dus dat scheelt. Maar het belangrijkste verschil is volgens de VVG’ers het verschil in teamspirit waardoor het geluk wat VVG voor de winterstop ontbeerde nu wel afgedwongen wordt. Er wordt nu gespeeld met het team waarmee ze vorig jaar kampioen werden + 2 nieuwelingen. En opeens loopt het als een trein en is het afwenden van een volgens velen al zekere degradatie weer zeer wel mogelijk. Zou mooi zijn mocht VVG dat wondertje nog verrichten. En zo voetballend als vanmiddag moet dat zeker mogelijk zijn.

De stand onderin 1E is nu:

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.