Amateurvoetbal Rules The Knickerbockers-DVC Appingedam (3C)

Een potje voetbal op de vrijdagavond, Jupiler League avond, maar deze wedstrijd vond plaats in 3C, zaterdag. The Knickerbockers ontving DVC Appingedam.
Matchwinner Patrick Nanninga staat klaar voor de aftrap

Voor the Knickerbockers stond er niet veel meer op het spel in het vrijdagavondpotje tegen DVC Appingedam, de studenten lijken kansloos voor de titel en maken zich op voor de nacompetitie na het winnen van de eerste periode. Voor DVC Appingedam was het zaak punten te pakken in de strijd om het ontlopen van nacompetitie tegen degradatie. En bijna was dat uit bij de nummer 2 nog gelukt ook.

Dat DVC nog uitzicht op een resultaat had mocht na de eerste helft een wonder heten. Zonder echt goed te spelen kreeg TKB een stuk of vijf grote kansen, maar gebrek aan scherpte en een goeie keeper stonden treffers in de weg. Van DVC werd voor rust in aanvallend opzicht weinig vernomen.

In de tweede helft was het bij TKB nog wat slordiger dan voor rust en kon DVC beter in de wedstrijd komen. En na een uur zowaar de leiding nemen via Roy de Groot.
TKB lijkt de grootse vorm wat kwijt, ook in de topper tegen HFC’15 een kleine week eerder lukte er maar weinig. Passes kwamen vaker niet dan wel aan, ballen sprongen wel erg vaak van de voet, TKB mocht blij zijn dat het met DVC geen hoogvlieger trof anders hadden ze gister op zeker verloren.
TKB leek dan ook op weg naar een nederlaag, tot tien minuten voor tijd. Uit een corner werd de bal tegen de hand van een DVC’er gekopt, strafschop en (veel te zwaar gestraft voor een per ongelukke handsbal) rood. Patrick Nanninga benutte de strafschop, 1-1.

Nadat DVC nog een enorme kans liet liggen toen een aanvaller voor open goal veel te lang treuzelde in plaats van gewoon binnen te schieten kregen de Damsters in de slotminuut de kous nog op de kop. Een doelpunt wat paste in de van beide kanten slechte wedstrijd. Een DVC verdediger maaide over de bal, die opstuitte en tegen de hand van die zelfde verdediger kwam. Opnieuw een strafschop, in de laatste seconde van de wedstrijd. Bijzonder sneu voor de gasten die op basis van inzet en hun betere tweede helft wel een punt verdienden. Dat punt kwam er niet, Patrick Nanninga benutte ook zijn tweede strafschop, 2-1 voor TKB. Net als vorige week ging DVC in de slotminuut onderuit.

Voor DVC een gemiste kans om een vooral na rust abominabel TKB te verslaan en dure punten mee te nemen, de studenten zullen in de nacompetitie beter voor de dag moeten komen dan ze tegen HFC’15 en DVC deden, want het was beide keren niet best.
Een week eerder: De topper TKB-HFC’15 (0-1) waardoor het gat in verliespunten opliep tot 9.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.