Amateurvoetbal Rules vv Winsum – vv Groningen (1E)

(klik op de foto’s om te vergroten)
Twee weken geleden stonden ze ook al tegenover elkaar, in Groningen had VVG toen aan bliksem start genoeg voor een 3-0 zege. Vanmiddag stond de inhaalwedstrijd tussen beide clubs in Winsum op het programma.
Winsum is één van de vier clubs die zich (redelijk) veilig mag wanen in 1E met zes punten voorsprong op nummer 12, voor de rest is het van plek vijf tot plek 14 dringen. VVG kon bij winst van 10 naar 6 stijgen, vier weken geleden stond VVG nog laatste. Kortom, er waren 3 hele dure punten te pakken voor VVG wat ondertussen ook nog grote kans maakt op de derde periode, maar deze wedstrijd telde niet voor de derde maar voor de tweede periode mee.
Was het in Groningen VVG wat een bliksemstart had, nu was het Winsum wat prima uit de startblokken kwam, al na 3 minuten was het raak. Rogier Krohne schoot bij de tweede paal een voorzet binnen en zette Winsum op 1-0. VVG had het in het eerste kwart van de wedstrijd erg moeilijk met Winsum en de thuisploeg had in die fase verder afstand kunnen nemen. Niet dat Winsum kans op kans creeërde maar er waren zeker mogelijkheden op meer.
Maar in plaats van 2-0 stond het vlak voor de drinkpauze halverwege de eerste helft opeens 1-1. Daar ging een goede actie van de watervlugge en technisch zeer begaafde Virgil Muller aan vooraf, die nadat hij zijn tegenstander had afgeschud ook nog een briljante steekpass in huis had waarmee hij Giovanni Salvo vrij voor de keeper zette. Salvo schoof de bal heel beheerst binnen, 1-1.
In het vervolg van de eerste helft waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd en vielen er niet heel veel grote kansen te noteren. Winsum had meer met een paar schietkansen van net buiten de zestien kunnen doen en miste op slag van rust zijn beste kans toen de bal voor open doel voorlangs werd geschoten. VVG kwam na een soortgelijke steekpass waaruit de 1-1 viel nogmaals voor de keeper, maar die was nu op tijd uit zijn doel om verder onheil te voorkomen. Rust 1-1.

In de tweede helft had VVG een licht overwicht en kort na rust schreeuwde alles wat VVG was om een strafschop toen Nordin Phillipsen in de zestien meter onderuit werd geduwd/gelopen. De scheidsrechter liet veel doorgaan en zag ook hier niks in. Later was er nog vermeend hands in de Winsum zestien, maar ook daar zag de arbiter niks in.
Beide clubs kregen in de tweede helft wat mogelijkheden, maar echt grote kansen waren er niet of nauwelijks. De wedstrijd koerste af op 1-1 en dat was over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag geweest. Ware het niet dat VVG in een fase zit waarin het mee zit. In de 88′ minuut ging Jaimie Walstra (verving zijn afwezige broer Wesley) er op rechts vandoor, zette scherp voor en vond bij de eerste paal Virgil Muller die voor zijn tegenstander kwam en VVG twee bonuspunten bezorgde, 1-2.
Winsum probeerde daarna nog met een slotoffensiefje alsnog een punt te pakken en keek in de slotsecondes kwaad naar de scheids toen die niet naar de stip wees na een ferme tackle van Danny Harms. Op de bal en niks aan de hand was het oordeel van de scheidsrechter. Die bal was voor de winterstop ongetwijfeld op de stip gegaan, maar in deze flow blijft VVG een twijfelachtige strafschop bespaard.
Drie dure punten dus voor VVG wat daarmee een stuk stijgt maar nog steeds maar 3 punten boven de streep staat. Volgende week wacht de derby tegen de vrienden van PKC’83. Die wonnen vanmiddag met 5-2 van VEV’67 maar staan ook maar 4 punten boven de streep zodat er volgende week vast geen kadootjes uitgedeeld worden.
Bij winst pakt VVG overigens de derde periode.  In de laatste twee wedstrijden treft VVG nog zware tegenstanders. Nummer 3 Gorecht komt op bezoek naar het Noorden en op de laatste speeldag moet VVG naar kampioen en nieuwbakken hoofdklasser Buitenpost.
Het kan kortom nog alle kanten op voor VVG, misschien spelen ze om promotie naar de Hoofdklasse, misschien tegen degradatie…

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.