Quentin Tarantino & Brother Loves Travelling Salvation Show

Voor een ieder die dacht dat dit blog ter ziele was, think again.

Tijdens de trailer van Once upon a time in Hollywood, de nieuwe Tarantino film, hoorde ik telkens weer
Hot August night and the leaves hanging down
And the grass on the ground smellin’ sweet
Vond ik lekker klinken en ik had ook een vaag vermoeden van wie dat nummer was, Neil Diamond. Niet gelijk de coolste artiest aller tijden, maar één van de weinige dingen die ik over wijlen mijn vader weet is dat ie graag naar Neil Diamond luisterde en wat betreft Brother Love’s Travelling Salvation Show <klik, kun je het zelf ook horen) kan ik hem geen ongelijk geven. Dat is inderdaad gewoon een lekker nummer.
The song tells the story of Brother Love, an evangelist who travels from town to town preaching.
Moest ik weer denken aan de evangelisten uit Al die tijd de Duivel van Donald Ray Pollock, waarover ik destijds schreef:
Een predikant die insecten eet en zijn in een rolstoel zittende kompaan (“De één zag er uit als de Prins der Duisternis, de ander als een verslagen clown”) komen naar een dorpje en verspreiden het geloof op uiterst bizarre wijze.
Gauw kopen dat boek!

Volgende week (kaartje al gereserveerd!) de premiere van Once upon a time in Hollywood. Nu al zin in. Ik las in aanloop naar de film in de krant en in de VARA Gids een paar artikelen over Quentin Tarantino en daaruit bleek maar weer eens te meer dat filmcritici volslagen van de pot gerukt zijn. Waar ik dacht dat Tarantino gewoon algemeen gezien werd als een geniaal filmmaker blijkt het in het wereldje van de filmcritici zowaar bon ton om hem af te zeiken omdat zijn laatste films niet goed zijn…
Tarantino is passé, niet meer zo goed als in de 90’s, ouderwets, vrouwonvriendelijk, er wordt te vaak ‘nigger’ gezegd in zijn films… En meer van zulks.
Gottegot. Er zijn mensen die voor minder aan een ketting zijn gelegd en opgeborgen in een kerker. Nu zijn filmcritici natuurlijk sowieso volslagen idioten, maar als feit verkondigen dat sommige scenes in the H8full 8 zelfs doorgewinterde Tarantino fans te ver gingen qua gewelddadigheid… Speak for yourself lul!

The H8full 8 duurt lang, maar geen seconde te lang. Het is wat mij betreft de ultimo in coolness, geweldige film, net als de rest van het oeuvre van Tarantino! Bruut, komisch, cool, een feest! En dat wordt dan door mensen met een ongetwijfeld een bril met zwaar zwart montuur, een baar en vrijwel zeker een knotje afgekraakt. Ik citeer dan graag de Gluurbuur. Niet te geleuve. Abnormaal. Dat het niet normaal is. Nou ja, vrij naar Human Alert “De bijdragen van filmcritici, daar veeg ik mijn reet mee schoon”. Anyway, genoeg verbazing over de stupiditeit van filmcritici, ergens zou het me ook niet moeten verbazen, want ik ben het sowieso vaker niet dan wel met ze eens. Ze zullen over een paar jaar wel weer met de lul uit de broek achter Tarantino aan huppelen omdat hij dan opeens door de media wel weer neergezet wordt als het genie wat hij is.

Inderdaad. Human Alert. Kerk. & Staat. Niet voor Christelijke zielen.

Mannen met een knotje. Dat zouden ze ipv boerka’s en nikabs moeten verbieden. Maar dat terzijde.
Later.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft, Cinema Abu, Muziek. Bookmark de permalink .

2 reacties op Quentin Tarantino & Brother Loves Travelling Salvation Show

  1. Peer zegt:

    heej Abu , welkom trug uit het dodenrijk olle zombi — enneh,fijn stukkie tekst hoor, helegaar mee eens. Tarantino kannie tof genoeg zijn! en ook, alhiero plekkie zwaar geresveerd :up the horns

    nu we toch bezig zijn : do 29 Radioactivity @ Vera
    & Bloodshedfest 13/14 sept Eindhove!!! und Desertfest A’werpen 18/21 okt!!!!

    @ P : nu draaiende : Floor — dit eem terzijde 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.