Amateurvoetbal Rules: Districtsbeker Regio Noord Lycurgus-Velocitas & VV Groningen-WVV

(Klik op de foto’s voor een grotere weergave)
Een mooi middagje bekervoetbal met twee beslissende wedstrijden in de groepsfase van de districtsbeker. Twaalf doelpunten verdeeld over twee mooie wedstrijden.

Eerst Lycurgus-Velocitas op Sportpark West End. Al een tijdje geleden dat ik Lycurgus zag spelen, in de beginjaren van Amateurvoetbal Rules, toen Lycurgus nog tweede en later derde klasse speelde kwam ik er regelmatig. Natuurgras, ouderwetse (lage) omheining, een scorebord waar de bordjes nog ouderwets verhangen worden, en in die tijd altijd een broodje worst in de pauze. deze keer niet, nu in de rust de haperende voetbaluitslagen app even opnieuw gedownload zodat die niet meer hapert.
Lycurgus was afgezakt naar de vijfde klasse maar werd vorig seizoen glorieus kelderkampioen, net als Velocitas een jaar eerder. Ook vorig seizoen werd Velo kampioen, dus was het vierde tegen derde klasse.
Beide 6 punten en beide een prima doelsaldo (Velo 14-0 en Lycurgus 14-2). Lycurgus moest winnen, Velocitas had aan een gelijkspel genoeg.

Weinig krachtsverschil, sterker nog, de vierde klasser was voor rust beter, maar miste in de eerste 10 minuten vier goeie kansen, telkens net naast of over. De verdiende voorsprong kwam er toch, Frank van der Veen (neemt ook hoekschoppen, zie foto) scoorde tien minuten voor rust een beauty, met een diagonale lob zette hij Lycurgus op 1-0.

Kort na rust een terechte strafschop, van der Veen met een Panenka, 2-0. Daarna werd Velocitas de bovenliggende partij en ze scoorden ook de benodigde treffers, 2-2. Maar tien minuten voor tijd een nieuwe penalty, ook deze terecht en van der Veen met zijn derde,
3-2.

Velocitas moest na twee keer geel door met 10 man, kreeg nog een grote kans, maar scoorde niet, Lycurgus door na een fijne bekerthriller.

Daarna vlug naar Sportpark het Noorden voor VV Groningen-WVV. Ook VVG had winst nodig om door te bekeren, voor WVV volstond een punt. VVG startte niet gelukkig, VVG spits Kleve miste een grote kans waarna de bal er een minuut later aan de overkant wel in lag, 0-1 na zes minuten.
Het met 7 nieuwe spelers acterende VVG rechtte de rug en stond een half uur later op 3-1. Met onder andere een geweldige goal van, Jamal Fadili, de linksback van VVG die vanaf de zijkant van het veld van een meter of 30 uithaalde en de bal prachtig in de bovenhoek plaatste. Ludema en Kleve scoorden de andere twee treffers.

WVV kwam kort daarna terug tot 3-2, joeg na rust op de 3-3,  maar VVG maakte het karwei af, Jasper Ludema en Kimani Lopes zetten VVG op 5-2. WVV was tussendoor gereduceerd tot een tiental na een overtreding op een doorgebroken speler.
Mooi bekermiddagje, twee mooie wedstrijden gezien.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.