Willy Vlautin Northline

Een boek met een (instrumentale) soundtrack, Northline (Noordwaarts) van muzikant en schrijver Willy Vlautin. Net als de teksten in zijn muziek lopen zijn boeken over van bad luck & trouble. Drankmisbruik, armoede, overleven, mishandeling, onverwerkte trauma’s, dood & verderf zijn zijn favoriete onderwerpen.

Allison Johnson woont in Las Vegas, heeft een klote baantje, een drankprobleem, een Paul Newman-fixatie en is haar relatie met de geweldadige racist Jim Brodie zat. Tot overmaat van ramp merkt ze dat ze zwanger is. Dan besluit ze alles achter zich te laten en een nieuw begin te maken in de casinostad Reno. Ook daar gaat het leven niet van leien dakje, maar daar ervaart ze wel wat vaker lichtpuntjes. Allison beleeft de diepste diepten van haar leven voordat de zon weer een beetje doorbreekt.

Noordwaarts las ik vorig jaar op vakantie in Noord Macedonië. De soundtrack luisterde ik toen nadat ik de bijgeleverde cd in mp3 formaar op mijn telefoon had gezet. Inmiddels staat ie ook op Spotify. Paul Newman saves the Night is mijn favoriete nummer. Mooi boek, mooie muziek.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Boeken, Muziek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.