Versus Greg Dulli

En zo figureer je opeens in de (overigens geweldige) Vera trash that podcast. Vreesde al dat het incidentje met Greg Dulli van de Afghan Whigs aangehaald ging worden en dat het verhaal 30 jaar later niet meer helemaal ging verhalen wat er gebeurde. En inderdaad. Vera medewerkster belaagd door wilde danser, klap op de bek en de zaal uit gesleurd. Mwoah, far beyond the truth Pepr & Maak. Daarom hier nothing but the truth over die avond.

Trash That Podcast nr 15 redelijk op het eind
Op 1uur.06 minuten zo’n beetje.

We schrijven de vroege jaren ’90. Een tijd waarin we op weg naar Vera en voorafgaand aan de (laat, meestal rond 23.00 de hoofdact) show nog wel eens een bier of wat dronken en daarbij wel eens ietwat over ons theewater raakten. Over mijn theewater in dit geval.

Ik was inderdaad wat wild aan het doen qua swing, raakte daarbij zonder dat ik er erg in had iemand in het gezicht en daar werd Afghan Whigs zanger Greg Dully boos over. Ik had echter geen idee waar hij het over had. Hij bleef me boos aankijken, net als de baardaap op bass en toen ik mijn middelvinger opstak kwam Dulli als een dolle stier van het podium en gaf me een duw (geen keiharde klap op de bek dus). Dat was het zo’n beetje, de boel werd direct gesust (dus niet de zaal uit gesleurd). Wie overigens ook even gememoreerd moet worden is Annelies, destijds nog de vriendin van Pe. Waar mijn vrienden verbijsterd ende verbluft toe stonden te gapen kwam Annelies als enige in actie. Met een luidkeels HEY JONG!!! werd Dulli tot de orde geroepen.

Band speelde voort en ik ben maar niet meer wild gaan doen. Na afloop Dully backstage nog gesproken, toen uitgelegd hoe en wat en bood hij zijn excuses aan voor zijn reactie en ik voor mijn wilde gedoe. Ik kreeg een blikje cola, want volgens Dully had ik wel genoeg gedronken en zand er over klaar en uitgepraat en even goede vrienden.
Ik weet nog dat pepr mij in de daaropvolgende VK toesprak “het is hier geen Nirvana clip jongeman”.


Na afloop nog de stad in geweest en een encounter met een andere zanger gehad, de Dijk speelde die avond in de Oosterpoort en in de kroeg kwamen we Huub van der Lubbe tegen. Gezellig praatje gemaakt oa over de rol die hij in de cultfilm Han de Wit speelde. Van Huub kreeg ik ook een colaatje maar mocht ik er wel een versterkertje doorheen. Ik zat dan ook rustig op de kruk in plaats van dat ik als een razende Roeland door de zaal raasde. Hij was het met me eens, Greg Dulli is een lul, een beetje nietsvermoedende dronkelappen aan te vallen.


Jaar later speelde Afghan Whigs weer in Vera, ging Dulli alsnog de popie jopie uithangen, ”i bet he was German” en wat een lul ik was. Vond ik een lulliger actie dan dat duwtje van een jaar eerder. Toen ik mijn middelvinger weer op zou steken pakte Bauke mijn arm beet en zei “niet doen”. En inderdaad, de wijste maar zijn. Sindsdien vind ik Greg Dulli best wel een lul.


Dertig jaar later sta ik nog steeds regelmatig vooraan bij het podium. De wilde jaren zijn voorbij, de meeste haren (vooral de wilde) zijn in een doucheputje achtergebleven. Ik beweeg hooguit mijn rechtervoet op de maat en veel gekker gaat het niet meer worden, kortom, het is tegenwoordig 100% safe om bij mij in de buurt te staan bij een concert. Was het in de 90’s trouwens ook wel, zo vaak deed ik niet wild bij concerten. Zeker niet na die avond met de Afghan Whigs. Een hoog “heb ik weer” gehalte.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft. Bookmark de permalink .

3 reacties op Versus Greg Dulli

  1. Peer zegt:

    hoop dat dit werkt ~

  2. Peer zegt:

    Mogen alle RnR wederom , in het niet vatten..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.