Dokkum 1 & it Dockumer Lokaeltsje

Zaterdag Dokkum Dag. Eerst Dokkum tegen GSVV (Gerkeskleaster-Stroobos Voetbal Vereniging) in het VV Dokkum Voetbaltheatre of Dreams aan het Harddraverspark op het veld waar ik mijn (weinige, stuk of 3) voetbalhoogtepunten beleefde.
Dokkum kon nog nacompetitie halen, zelf winnen (deden ze, 4-0) en WTOC (Westergeest Triemen Oudwoude Combinatie) moest dan verliezen van RWF (Rood Wit Frieschepalen) hetgeen ook gebeurde (RWF won met 5-1). Neefke Jordi scoorde, gaf een assist, zag een kopgoal onterecht afgekeurd worden en schoot tegen de paal. Dat zijn dus in 1 wedstrijd meer hoogtepunten dan ik in vier jaar behaald heb bij VV Dokkum. Elk syn talent, zoals mijn broer (alsmede vader van Jordi) zei, en sa is’t mar krekt.

Zo stelt het weinig voor, maar klik maar eens op de foto en er ontrolt zich een prachtige sfeerfoto van dit bezoek aan de Groen Witte Weide van dé club van Dokkum.
Des Avonds nog meer Dockumers, al waren het eigenlijk Liwwadders, namelijk de wederopstanding van it Dockumer Lokaeltsje, ooit aanvoerders van de Friese Bries met hun dissonante klanken en weirde teksten, daarna uitgerangeerd, maar inmiddels alweer wat jaartjes back on track. Te weinig ouwe nummers, maar ach, die nieuwe waren ook best genoeg juh.

Sêêêêêh hestou Sytse oek sien? Waatte jong, gaan speulenDaarna speelde Rats on Rafts, die zag ik ooit in het voorprogramma van Jay Reatard, daarna nog eens met de Kift (beide keren wel prima), maar deze gedaante van Rats on Rafts met wat gemompel en gegil over muziek die uit de kast van Joy Division en the Cure kwam werd saai bevonden. Maar daar kwam ik eigenlijk niet voor, ik kwam voor de legendarische mannen van iDL (it Dockumer Lokaeltsje, inderdaad).

Deze poster hangt nog immer bij mij boven, boven de TV, maar dat is meer om Jay Reatard te eren dan dat het ter meerdere eer en glorie van Rats on Rafts is.

En wat nou, we gooien er gewoon een dikke minuut van zaterdag tegenaan.
Hier, asjeblieft, waarom niet nou?

En ook nog maar gewoon de onovertroffen klip die ik ooit maakte van Spoekeko & Piemelsjen.
Twee nummers die ik (ja, godver, ik zeg ut mar gewoan efen) zaterdag toch wel alderjezust graag efen hoort hat.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.