Tripje naar een ander stadion part 2: Slavia Praag-St Joseph’s

Dag of 5 later waren we in Praag, daar speelde Slavia de return in de Conference voorronde tegen Saint Joseph’s, een voetbalgigant uit Gibraltar. Uit was het al 0-4 geworden, dus erg spannend ging het niet meer worden. Een stuk voller dan bij Slovan wel. Voor de tribune waar ik (in het midden) wilde zitten bleken zelfs vrij weinig kaarten meer. Uiteindelijk kwamen er 15.359 toeschouwers in de Fortuna Arena waar ongeveer 22.000 in kunnen. Redelijk goed gevuld dus.

Veel mensen om het stadion in Slavia shirt. Kwam me op één of andere manier bekend voor, dat shirt.

Het duurde een dik kwartier voor Slavia de ban brak, maar toen ging het ook rap en liepen ze voor rust uit naar 4-0 met vier goals tussen de 18′ en 34′ minuut. Gelijk na rust een mooie vrije trap en 5-0. Daarna geloofde Slavia het wel, kregen nog wel wat kansen, maar pas in blessuretijd scoorden er nog twee, 7-0 bleek de grootste Europese zege ooit voor Slavia te zijn.