Cinema Abu’s Unlimited Filmkijken deel 2 (of 3, whatever)

En, gaan we nog wel eens naar de film? Uiteraard, de Pathé Unlimited kaart is er al lang en breed volledig uit, dus volop gratis film kijken. Zoals zondagavond The Nice Guys.
279087
Los Angeles, de jaren 70. Holland March is een eigenzinnige en vertroebelde privédetective die een onverwachte samenwerking met het ingehuurde werkpaard Jackson Healy aangaat. Samen trachten ze de verdwijning van een meisje op te lossen die al snel in verband wordt gebracht met de dood van een pornoster. Naarmate ze dichter bij de waarheid komen, merken ze dat er een grote samenzwering gaande is.

Grappige, bloederige, harde en mooi gemaakte 70’s film (met voor de liefhebber I Wanna Rock & Roll all Night and Party Every Day van The Hottest Band in the World. Kiss duss) met een prima verhaal en veel weirde types die op een verscheidenheid van manieren om het leven komen. Nou ja, de meeste worden overhoop geschoten. Maar dat terzijde. Coole film!

102189.300Vorige week ook nog weer zo’n geweldige Belgenfilm gezien, BELGICA. Over de opkomst en ondergang van twee broers die een kroeg (Belgica) bestieren in Gent. Vlaamse accenten zo vet als Frites met Mayonaise, rauwe types, drank, drugs, sex met andere wijve, coole muziek en een mooi verhaal. Geweldig met een zachte G.

 

 

 

 

111612.300En ook Under Sandet (Land of Mine) gezien. Een Deense film over net na de Tweede Wereldoorlog waarin de Duitsers niet fout zijn maar medelijden opwekken. Wehr eens etwas anders inderdaad.
Het is mei 1945, slechts enkele dagen na het einde van de oorlog. Een groep Duitse krijgsgevangenen wordt naar Denemarken gebracht en gedwongen om de 2 miljoen landmijnen te ontmantelen die door de Duitse bezetters werden verspreid langs de Westkust. Sergeant Carl Leopold Rasmussen is verantwoordelijk voor de groep jonge, verzwakte mannen. Net als vele Denen haat hij de Duitsers. Hij reageert zijn woede dan ook af op de gevangenen.

Indrukwekkende film/verhaal. De jonge mannen zijn jochies van amper 16 a 17 jaar die in de slotfase verplicht werden de eer van het Duitse Rijk te verdedigen. Deze jochies moeten mijnen ruimen. Meer dan de helft van die jochies hebben daarbij de dood gevonden. De aanvankelijk nog moffenhatende Sergeant verliest alras zijn haat tegen de Duitse jongetjes en ziet in dat ze jongetjes ook oorlogsslachtoffers zijn.
Deze gebeurtenis wordt in Denemarken beschouwd als een zwarte pagina in de Deense geschiedenis.

En wat zag ik verder?
107233.300Het schitterend vorm gegeven geweldige visuele spektakel Jungle Book.
En ook de retesaaie film waar ik de naam ook al van vergeten ben (zoeken we op: Sea of Trees).
Angry Birds (Jawél! Best leuk trouwens),
Money Monster
met Sjors Clooney en Julia Roberts over een gast die gewapend een tv programma binnen komt vallen, wel aardig, onderhoudend, geen topper maar best genoeg zakmaarzegge.
Eye in the Sky
(vond ik wel een te gekke film, over de afweging om ofwel een stel terroristen om zeep te helpen en daarbij een onschuldig 8 jarig meisje mee de dood in te slepen ofwel geen raket af te vuren op de terroristen waardoor het meisje gespaard werd maar er minimaal 80 andere onschuldige doden zouden vallen. Een -niet zo realistische want in het echt is het gelijk “nuke the mofo’s”- blik op de moderene oorlog met drones en dergelijke in real time, deed in de verte wel wat aan 24 denken).
Een film waarin John Travolta wraak gaat nemen (geen B film maar een C film). Ik dacht dat John Travolta wraak ging nemen op zijn botoxdokter, maar dat bleek niet het geval. Wat een kop zeg, die Travolta.

101639.300En verder nog een Superheldenfilm (ik dacht dat ie over Jari Litmanen ging, de enige echte Superheld die ik ken, maar het bleek over X-Men te gaan. Visueel spektakel, best leuk & aardig), een wat tegenvallende actiefilm (Triple 9, beetje ingewikkelde verbanden maar verder wel okay, al had ik er meer van verwacht), een best wel grappige lachfilm (om maar eens een mooie 70’s filmterm te gebruiken) Bad Neighbors 2. Hoogstaand? Nee, maar verder wel geinig. Iemand (die er geloof ik geen reet aan vond) noemde het Family Guy achtige humor. Kijk, dan weten we ook waarom ik het leuk vond, al is Family Guy veel grappiger. Trumbo, dat vond ik trouwens ook een erg te gekke film. Met Walter White uit Breaking Bad in de hoofdrol. Hij speelt Dalton Trumbo, een communistische scriptschrijver die op de zwarte lijst komt in de tijd van de koude oorlog en de heksenjacht op commies. John Wayne (was a Nazi) en Ronnie Reagan zijn de All American klootzakken die de US Commies het leven en hun werk onmogelijk maken. Waar gebeurd.

164660.300Komende week ga ik naar de Tim Burton film Alice in Wonderland die voorafgaand op het vervolg Alice Through The Looking Glass vertoond wordt. Ik dacht dat Tim Burton dat vervolg ook geregisseerd had, maar dat blijkt niet zo te zijn. Hoe dan ook is het wel uit hetzelfde kleurrijke psychedelische vaatje waar ik wel van hou. Visuele pracht, je zou er bijna weer een vette stick van gaan roken als extra dimensie.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Cinema Abu. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.